stone house

Уникални каменни материали

Идеални за екстериорно и интериорно приложение. Всяка плоча носи неповторима индивидуалност.

 

още за камъните

Качествени каменни материали

Притежават изключителна здравина и издръжливост, не се влияят от киселини и други химически вещества.

 

още за камъните

Функционални каменни материали

Удовлетворяват всички изисквания за надеждност, дълготрайност, екологичност и икономичност.

 

още за камъните

Устойчиви каменни материали

Периодичността за освежаване на естествените плочи е в пъти по-малка, сравнена с другите облицовачни материали.

 

още за камъните

Други важни за изтъкване предимства са незначителната им порестост, ниска водопопиваемост, както и високата киселиноустойчивост. Това е сигурен показател за минималното въздействие, което оказва околната среда. Това именно и ги прави удачно решение, както за закрити помещения, така и за подови настилки при открити пространства.

При крайна необходимост (което се налага изключително рядко и то при настилки, изложени на огромно, постоянно натоварване за много дълъг период) се използват преносимите полиращи машини, които възстановяват мигновено първоначалния облик на повърхността на настилката.

Приложението на каменните настилки е универсално, а естетическите качества на природните материали го превръщат и в уникално, високо ценено, архитектурно решение.

Камъните, които нашата фирма предлага, естествено отговарят на всички гореизброени преимущества. Новост за българския строителен пазар са траветинът, фелзитът и туфът, които ние внасяме от арменски кариери. Те се открояват с изключителност на естетическите качества. Това е немаловажен фактор, който трябва да се вземе под внимание, при избора на каменна подова настилка.

За подови настилки, подложени на голямо натоварване препоръчваме камъкът базалт, доближаващ се по якостна характеристика до гранита и популярен като един от най-дълготрайните строителни материали. За жилищни и офис сгради, където натоварването е по-малко, подходящи са травертинът и фелзитът, изключителни по своите декоративни качества.

Други продукти, специализирани изключително за външни подови настилки са, предлаганите от нас павета от гранит и базалт. Техните якостни качества ги правят подходящи за градински алеи, декорация на пред гаражните пространства и не на последно място за пътни настилки.

Новост в нашата дейност се предвижда да бъде вносът не само на арменски камъни, но и  на индийски, португалски, ирански, турски и китайски гранити, мрамори и други популярни камъни, притежаващи уникален облик и неотстъпващи по качество на вече доказалите се на пазара, каменни материали.

Независимо от изборът на вида камък за вашата подова настилка, трябва да сте сигурни в едно – това е инвестиция, в бъдещето на вашия дом или сграда, за която никога няма да съжалявате.

<<назад